بر اساس گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد درباره شکاف جنسیتی جهانی که دیروز چهارشنبه منتشر شد، «با سرعتی که در حال حاضر…

بر اساس گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد درباره شکاف جنسیتی جهانی که دیروز چهارشنبه منتشر شد، با سرعت کنونی، دستیابی به برابری بین زنان و مردان ۱۳۲ سال دیگر طول خواهد کشید.
بیانیه این انجمن بر اساس نتایج یک مطالعه منتشر شد که وضعیت برابری جنسیتی جهانی را در بخشهای اقتصادی، سیاسی، آموزشی و بهداشتی بررسی کرد و تاکید کرد که اگرچه شکاف جنسیتی از سال ۲۰۰۶ (اولین سالی که چنین شد افزایش یافته است. گزارشهایی که توسط مجمع آغاز شده است، نشان میدهد که تاکنون ۳.۸ درصد بهبود یافته است، اما اگر پیشرفت به سمت برابری جنسیتی با همان سرعت بین سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۲۲ ادامه یابد، پیشبینی میشود که این شکاف پس از ۱۳۲ سال کاهش یابد. دور
به گفته سعدیه زاهد، مدیر مجمع جهانی اقتصاد، علاوه بر اپیدمی کرونا و شوک های اقتصادی ناشی از آن، این شکاف جنسیتی نیز به طور قابل توجهی تحت تاثیر بحران تغییرات اقلیمی قرار گرفته است.
این اقتصاددان پاکستانی همچنین تصریح کرد: اگرچه در سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ پیشرفتهایی در این زمینه حاصل شده است، اما با نگاهی به آنچه در ۱۶ سال گذشته و از ابتدای شیوع بیماری همهگیر رخ داده است، کاملاً مشخص است که یک قهقرایی وجود داشته است. ” در بحث برابری زن و مرد، یک واقعیت اتفاق افتاده است… آمارها نیز از نظر هدف دستیابی به برابری جنسیتی در سال گذشته بهبودهایی را نشان می دهد، اما این بهبود برای جبران ۳۶ سال کافی نیست. شکاف اقتصادی بین دو جنس، اینطور نیست. بنابراین هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد.”
وضعیت برابری زن و مرد در سال ۲۰۲۲
بر اساس یک مطالعه در مورد نابرابری جهانی بین مردان و زنان که توسط مجمع جهانی اقتصاد انجام شد، ایسلند در سال گذشته (مانند سال قبل) برابرترین کشور جهان بود و پس از آن فنلاند و نروژ قرار گرفتند. نیوزلند و سوئد.
در بین ۱۴۶ کشور این جدول، آلمان و سوئیس به ترتیب در رتبه های دهم و سیزدهم و ایران در رتبه ۱۴۳ قرار گرفتند.
سه کشور آخر جدول پس از ایران کنگو، پاکستان و افغانستان هستند.